KRAL ŞAKİR: MİKROP AVCILARI CUMBURLOP    7+

10 /10
0 Yorum


0 /10   Sizin Notunuz

Dijital platformlar için yapılan iki orta metrajlı Kral Şakir filmi yeni bir sinema filmi gibi bir araya getirilip vizyona sokulmuş.

“Mikrop Avcıları” pandemi zamanında üretilmiş ve hikayesi de buna göre yazılmış bir yapım, devamı olan “Cumburlop”la birlikte uzun süre de Exxen’de gösterildiler. Biz o zamanlar izleyip ikisi hakkında da değerlendirmelerimizi yapmıştık.

”Mikrop Avcıları”nda iki hırsız arkadaş yüzünden eski çağlara ait bir mikrop, kilitli kaldığı yerden gün yüzüne çıkar ve şehirdeki herkese hastalık bulaştırmaya başlar. Hastalığı kapan kişiler yeşil renge dönüşüp zombi gibi yürümekteler ve “buci buci buci” şeklinde sesler çıkarmaktadırlar. Mirket hemen bir aşı geliştirmek için çalışmalara başlar. Ancak bir ilaç geliştirebilmek için beyaz köpekbalığı DNA’sına ihtiyacı vardır. Şakir, Remzi, Canan ve Fil Necati, Mirket’e yardımcı olmak için hemen harekete geçerler.

“Kral Şakir” filmlerinde Türk komedi kalıplarının, esprilerinin zaman zaman iyi uyarlandığına şahit olsak da bazen bir çocuk filmine göre biraz dengesiz diyaloglar da çıkıyor ortaya. Diyaloglardaki “kaç yıllık kocanım senin, aynı yastığa baş koyduk” gibi kalıp cümleler, belediye başkanının kayınvalidesinden kurtulma esprileri, “oğlum”lu konuşmalar çocuk filmleri için yanlış tercihler biraz.

Kovid-19 virüsüne gönderme yapan bu yeşil mikrobun bulaştığı insanları zombileştirmesi korkunç değil ama küçük hassas çocukları yine de biraz endişelendirebilir. Finalde aşırı devleşen mikrop bir şekilde alt ediliyor ama kahramanlarımız ilacın bir yan etkisi olarak balıklaşıyorlar!

“Cumburlop”da da Mirket balıklaşan Şakir ve diğerlerine yardım etmenin tek yolunun, tehlikeli bir köpekbalığının DNA'sını almak olduğundan bahseder. Şakir ve diğer kahramanlarımız da açık denizde bir maceraya atılırlar ancak bu yolculukta onları robot balıklar, kötü bir denizanası ve diğer engeller bekliyordur.

 


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Biz bu filmleri platformda izlediğimizde sadece mizah anlayışlarını değil, kaba ve fazla göstere göstere yapılmış olan ürün yerleştirmelerini de eleştirmiştik. Bu tip ticari faaliyetler çocuk filmlerinde abartılmamalı.


Yorum Yap