x

Giriş Yap

Beni Hatırla
Şifremi Unuttum ?
x

Üye Ol



Çocuklar için film seçme rehberiniz...

Dijital çağın ebeveynlerine kitap önerileri

3 Nisan 2020 Cuma
Dijital çağın ebeveynlerine kitap önerileri

1.     Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek - Kristy Goodwin

Çocuk Gelişimi Uzmanı Kristy Goodwin tarafından yazılan kitap, , çocuklarının dijital alışkanlıkları konusunda endişe duyan ebeveynleri rahatlatmayı amaçlıyor. Kitap on bir bölümden oluşuyor. Ebeveynlerin çocuk yetiştirirken nasıl hareket edeceklerine dair ipuçları, araştırmaya dayalı bilgiler, çocuk gelişiminde önemli rolü olan yedi yapıtaşı ve teknolojinin bunlara olan fayda ve zararları, kitabın ele aldığı konular arasında.

2.     Modern Mağara Çocuğu TEK - Patrick McDonnell

Kitabın yazarı Caldecott Onur Ödülü sahibi olan yazar ve çizer Patrick McDonnell. Mağarada yaşayan Tek adlı bir çocuğun günlük hayatını anlatan bir hikâyeyle karşılaştığımız kitap, gününün büyük bir bölümünü evde tablet başında geçiren çocuklara, dijital medya dışında da bir hayat olduğunu göstermeye çalışıyor. Çocuğunuzun ekran süresini belirlerken onu farklı etkinliklere yönlendirmek, ekran kullanma alışkanlığını okuma alışkanlığına dönüştürmek istiyorsanız, bu kitap sizin için iyi bir fikir olabilir.

3.     Çocukları Sanal Dünyada(n) Koruma Kılavuzu - Dr. Mehmet Şakiroğlu / Dr. Cansel Poyraz Akyol

Kitap Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu ve Dr. Cansel Poyral Akyol tarafından kaleme alınmıştır. Akıllı telefon şeklindeki kitap, beş bölümden oluşuyor.  Her bölüm farklı konuları, istatistikleri, araştırmaları, röportajları ve referansları barındırıyor. Bu bölümlerin sonunda ise ebeveynlere yönelik öneriler madde madde sıralanıyor. Şakiroğlu ve Akyol’un bu çalışması akıllı telefonlarla dost olmayı başarmanız için yol gösterici olma düşüncesinden doğmuş olup bu konudaki Türkçe kaynak eksikliğini dolduruyor.

4.     Çocukla Sinema: Çocuklarınız İçin Bir Film Seçme Rehberi - Burak Göral

Film eleştirmeni ve yazar Burak Göral’ın  Doğan Kitap’tan yayımlanan kitabı 3 -12 yaş arasında çocukların izleyebileceği filmlerden oluşuyor. Göral toplam 52 tane film öneriyor. Her film için hazırlanan sayfada, yönetmen, oyuncu, süre ve yapım yılı bilgisi bulunurken filmin özetine ve ebeveynlerin bu filmi çocuklarına neden izletmeleri gerektiği hakkında kısa bilgilere de yer veriliyor.

5.     Karşı Konulmaz - Adam Alter

New York Üniversitesi’nde psikoloji ve pazarlama dersleri veren Adam Alter tarafından yazılan kitap, okuyuculara her bölümde kendinden bir şey bulduruyor. Davranışsal bağımlılık çağında yaşadığımızı söyleyen Alter, verdiği örneklerle “Neye, ne kadar bağlılığım var?”  sorusunu bizlerin aklına düşürüyor. Kitap toplam üç bölümden oluşuyor. Bu bölümler sırasıyla, davranışsal bağımlılığın ne olduğu ve nereden kaynaklandığı; davranışsal bağımlılığın bileşenleri ve davranışsal bağımlılığın geleceği hakkında. Yazar, “davranışsal bağımlılıkla ilişkimizin henüz sabitlenmemiş olmasını” iyi haber olarak veriyor ve ekliyor: “Vazgeçilmez olduğu halde bağımlılık yapmayan yeni bir ürün veya deneyim yaratılabilir.”

6.     Yetişin Çocuklar - Prof. Dr. Selçuk Şirin

Kitap New York Üniversitesi’nde (NYU) çocuk gelişimi ve istatistik dersleri veren Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından yazılmıştır. Yetişin Çocuklar, bebeklikten ergenliğe dek, anne babaların ortak kaygılarına, anlaşılır ve sade bir dille, okuyucusunu sıkmadan çözümler öneriyor. Kitap, anne baba ve eğitimcilere, bilimsel bir çerçevede elde edilmiş somut veriler sunuyor.

Yazar: Selinay Yüksel

0 Yorum


Yorum Yap