KRAL ŞAKİR: KORSANLAR DİYARI    7+

7.5 /10
2 Yorum


0 /10   Sizin Notunuz

Sevilen çizgi dizinin ikinci sinema filmi, bazı küçük çocuklar için kimi korkutucu detaylar içeriyor olabilir.

Okyanusun altından çıkan, yeşil ışıklarla dolu korkunç bir yaratık önüne çıkan adaları, gemileri parçalayarak ana karaya doğru ilerlemekte, dünya için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Kahramanımız Kral Şakir ve bilimle uğraşan Mirket’in yaptıkları araştırmayla bu canavarın sadece Korsan Nejat adlı eski bir korsanın kullandığı 'altın top' ile yenilebileceğini  öğrenirler. Altın topu bulabilmek için Şakir, Necati, Şakir’in babası Remzi ve kız kardeşi Canan okyanusa açılırlar. Yolları Bermuda Şeytan Üçgeni’ne düşer. Orada kötü bir korsan olan Müzeyyen yüzünden çok zor durumlarda kalırlar.  


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Çocuk filmi yapmanın bazı incelikleri var. Mesela; kadınlara karşı olan tavırlarla ilgili dev bir ‘erkek sorunu’ yaşayan ülkede, sevilen bir çocuk filminde hikayenin kötüsünü bir kadın yapmak pek de incelikli bir fikir değil bizce. Nitekim hikayenin ilerleyen safhalarında kötü bir deniz kızı da çıkıyor karşımıza... Yine mesela kahramanlarımız iyi bir amaç için de olsa, bir müzeden bir korsan gemisini ‘çalarak’ denize açılıyorlar. 

Ayrıca denizin altında keşfedilen korkunç yeşil dev de hassas küçük çocuklar için korkutucu bir görünüşe sahip. Bu sahnelerde masum canlıların olduğu adaları batırıyor, kendisini durdurmaya çalışan uçakları düşürüyor, gemileri parçalıyor kükreyerek.

Ürün yerleştirme ise ayrı bir sorun. Kral Şakir ve arkadaşları ağaçlarında filmin ana sponsoru olan firmanın ürettiği Kral Şakir çantaları ve ayakkabılarının yetiştiği bir adanın yanından geçiyorlar! Adadaki maymunlar onlara bu ayakkabıları ve çantaları fırlatıyorlar. Bu ürünler çizgiyle de çizilmemişler, gerçek fotoğrafları kullanılmış! Markanın adı net bir şekilde hem yazılı olarak hem de diyalogta geçirilmiş. Oldukça kaba bir uygulama olmuş maalesef (İlk filmde de vardı ama daha kısa bir sahneydi en azından.)   

Yerli komedi filmlerimizin neredeyse dörtte üçüne sirayet eden şiveli konuşan adamın komedisi maalesef yerli çocuk filmlerimizde ve dizilerimizde de bolca yer bulmakta artık. “Kral Şakir”in ana kahramanlarından biri olan Necati de böyle şiveli konuşan bir karakter.

“Kral Şakir Korsanlar Diyarı” daha çok eğlence amaçlı yapılmış bir animasyon. Pozitif mesaj anlamında pek dolu bir film değil. Başlarda bir yerde Necati izlediği çizgi filmdeki hareketleri taklit ediyor ve kendisine zarar veriyor. Sonra da etrafındakilere “gördüklerinizi evde denemeyiniz” mesajını veriyor. Şakir ve Canan’ın maceranın sonunda kardeşlik duygularını tazelemeleri de bir diğer olumlu mesaj.

Açıkçası “Kral Şakir”in dizisi daha komik espriler ve daha iyi yazılmış bölümler içeriyor. Önceki film "Kral Şakir: Oyun Zamanı" da biraz daha komik ve yaratıcı espriler içeriyordu. Bu ikinci film, güzel bir anlatı modeli kursa da (kahramanların birbirinden ayrılıp farklı sorunlarla mücadele etmelerini izliyoruz) daha doyurucu bir hikayeye ve mizaha sahip olabilirdi.

“Kral Şakir Korsanlar Diyarı” sinemalarımızda ‘genel izleyici’ sınıflandırmasıyla gösteriliyor. Ancak filmdeki canavardan ve yürüyen iskeletlerden korktuklarını söyleyen küçük çocuklar bulunmakta. * Burak Göral


Pozitif Mesajlar  **
Flörtöz Durumlar  -
Şiddet / Korku öğeleri  ***
Argo Kullanımı  
Alkol – Sigara kullanımı  -
Oyuncak / Ürün isteme potansiyeli ***


Yorum Yap

elif gönen

14 Nisan 2020 Salı

7 ve 4 yaşında oğullarımla izlerken ben çok keyif aldım.Karakterler , senaryo oldukça kaliteli.İlk filmini daha sonra izledim , oyun zamanı da çok eğlenceli bir filmdi.Herhangi bir mesaj kaygısı taşımayan , küfürsüz , eğlenceye yönelik , her yaş grubuna hitap edebilecek filmler bulmak kolay olmuyor.O açıdan herkese tavsiye ederim.Bu filmi canavarlı senaryosuyla , özellikle okul öncesi kız çocuklarını pek sarmayabilir.Yine okul öncesi yaş çocuklarını korkutabilir.

yusuf kaan aytekin

10 Haziran 2020 Çarşamba

Çok güzel