KRAL ŞAKİR: OYUN ZAMANI    7+

7.4 /10
0 Yorum


0 /10   Sizin Notunuz

Küçük çocuklar için biraz fazla gürültülü, yorucu bir yerli animasyon.  

Cartoon Network kanalında yayınlanan ve çocukların beğeniyle izlediği “Kral Şakir” animasyon dizisinin ilk sinema filmi “Kral Şakir: Oyun Zamanı” odasında oyun videosu çeken Şakir’in babasıyla yaptığı konuşmayla başlıyor. Şakir’in babası oğluna hiçbir bilgisayar oyununu iyi oynayamadığını söyleyip boşuna oyun videosu çektiğini anlatıyor. Şakir’in morali çok bozuluyor.

Sonra Fil Necati’yi de okulda telefon oyununa dalmış bir şekilde görüyoruz. Hatta telefonuyla oynarken okul koridorunu darmadağın eder. Yani filmin daha ilk sahnelerinden itibaren herkes telefon ve bilgisayar oyunlarından bahsediyor. Bilim adamı Mirket’in bir deneyi sırasında Necati’nin telefonundaki eski bir oyun (biraz Minecraft oyununun evrenine benziyor) gerçek dünyayı etkiler. Böylelikle iki dünya grafik olarak birbirini ters yüz etmeye başlar. Şakir ve ailesi Necati’nin telefonuna ışınlanırlar. Bilgisayar oyunlarında çok becerikli olmasa da onun kılavuzluğunda telefonun içindeki beş oyunu sırasıyla geçmek zorundadırlar.   


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Kral Şakir’in sinema için yapılmış filmleri, dizi bölümlerine göre daha detaylı hikayeler barındırıyor. Ama kahramanlar daha tehlikeli durumlar içinde buluyorlar kendilerini. “Oyun Zamanı” biraz gürültülü bir film bu anlamda. Karakterler sürekli bağırıyorlar ve neredeyse her sahnede müzik var. Özellikle de Fil Necati çok fazla konuşuyor ve bağırıyor. Bir sahnede yerçekimsiz ortamda gaz çıkararak havada süzülüyor. 

Hikaye Şakir’in kendine yeniden güven kazanması üzerine kurulu. Özellikle babası tarafından sürekli başarısızlıkla suçlanması Şakir’i kötü etkiliyor. Girdikleri oyun dünyasında giderek daha riskli kararlar almaya başlıyor. Aile üyeleri zaman zaman birbirlerine bağırıp çağırsalar da birlikte bir ekip oluşturmayı da başarıyorlar giderek. Necati’nin seslendirdiği brokoli şarkısıyla da çocuklar brokoli yemeye teşvik ediliyor. 

Karakterler “Kime diyorum alo?”, “Abuzittin”, “Hayret bir şey ya!”, “zıt erenköy”, “dandik”, “zoruna mı gitti?” gibi argo kalıp ve kelimeler kullanılıyor. Ayrıca filmin ana sponsorunun ürün yerleştirmesi de kaba bir şekilde yapılmış. Ürünün adı karakterler tarafından dillendiriliyor ve gösteriliyor. (İkinci sinema filmi “Kral Şakir: Korsanlar Diyarı”nda da aynı şey yapılmıştı.)

“Kral Şakir: Oyun Zamanı” vizyona çıktığında 7A almıştı. Bazı patlama sahneleri, karakterlerin sık sık tehlike içinde kalmaları, aşırı yüksek ses nedeniyle çocuklar için yorucu bir deneyim olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ayrıca konusu gereği çocukları daha çok bilgisayar ve telefon oyunu oynamaya teşvik ediyor.

Filme Google Play, iTunes ve BluTV’den ulaşmak mümkün. * Burak Göral


Pozitif mesajlar: **
Flörtöz durumlar: -
Şiddet/korku ögeleri: **
Argo kullanımı: *
Alkol-sigara kullanımı: -
Oyuncak isteme potansiyeli: **


Yorum Yap

KÖSTEBEKGİLLER 3: ATA TOHUMU MUHAFIZLARI   4 +

7.5 /10

“Köstebekgiller” serisinin üçüncü filmi öncekilerden çok daha doyurucu ve parlak. Devamı

Süre: 90 dk. Yapım Yılı: 2025

Yönetmen: Ekin Pandır

Oyuncular: Beren Gökyıldız, Mehmet Aybars Kaya, Beyti Engin, Pınar Altuğ Atacan, Jennifer Boyner

ÖRÜMCEK LUCAS   3 +

8.0 /10

Çok pozitif mesajları olan, okul öncesi çocuklar için çok sevimli harika bir animasyon dizi. Devamı

Süre: 20 dk. Yapım Yılı: 2021

Yönetmen: Josh Slice

Oyuncular: Simon Webster (ses), Antonina Battrick (ses), Christian Campbell (ses), Ethan MacIver-Wright (ses), Evie Loiselle (Ses)

OYUNCAKLAR FİRARDA   6 +

7.5 /10

Renkli, aksiyonu ve eğlencesi yüksek, heyecanlı sahnelerle dolu bir animasyon. Devamı

Süre: 90 dk. Yapım Yılı: 2023

Yönetmen: Jérémie Degruson

Oyuncular: Eric Judor (ses), Jean-Pascal Zadi (ses), Ana Girardot (ses), Chris Marques (ses), Laurence Huby (ses)

KAMP ANNESİ   13 +

7.0 /10

Ergenliğe yeni giren çocuklarıyla anlaşmazlık yaşayan annelerle ilgili hoş bir aile filmi. Devamı

Süre: 95 dk. Yapım Yılı: 2024

Yönetmen: Martino Zaidelis

Oyuncular: Natalia Oreiro, Milo Lis, Pablo Rago, Dalia Gutmann, Sofía Morandi, Mora Starosta